O nama

Gral Film je tijekom proteklih 25 godina proizveo veliki broj filmova, i to uglavnom međunarodnih projekata, bilo kao koprodukcije s međunarodnim partnerima, vanjske produkcije za televizijske kuće, ili u suradnji s različitim međunarodnim organizacijama. Većina naših filmova ostvarila je međunarodnu distribuciju, te se prikazuju na televizijama i filmskim festivalima širom svijeta.

Gral Film producira dokumentarne filmove različitih žanrova i tema – socijalne teme, ljudska prava, povijest, kultura, politika, sport, umjetnost…
Gral Film producira također kratke i dugometražne igrane filmove, te namjenske filmove.

Tomislav Žaja, direktor i osnivač
Producent i autor s 30-godišnjim iskustvom u filmskoj i televizijskoj produkciji. Magistrirao režiju dokumentarnog filma na FAMU u Pragu. Kao redatelj, scenarist i/ili producent realizirao više od pedeset dokumentarnih filmova, nekoliko kratkih igranih i četiri cjelovečernja igrana filma. Filmovi su mu prikazani na brojnim filmskim festivalima i televizijama širom svijeta. Osim tradicionalne distribucije, filmovi mu se često prikazuju u edukativne i zagovaračke svrhe. Surađuje s međunarodnim organizacijama kao što su INclude – The Mental Health Initiative, Open Society Foundations, World Health Organization, UNDP, UEFA, etc. Član je Hrvatskog društva filmskih redatelja, Hrvatske udruge producenata, European Documentary Network i International Documentary Association.